+40724124281 contact@serenadenor.ro

Dr. Serana Denor

Testul Imupro 300

Verifică intoleranța alimentară prin recoltarea unui eșantion de sânge care se trimite în Germania. Rezulatatele acestui test, împreună cu dieta personalizată și imunologic verificată este de un real folos în prevenția și tratarea unei game foarte largi de afecțiuni inflamatorii și chiar imunologice.

Supraponderabilitatea, problemele cu stomacul, colonul iritabil, migrenele, oboseala cronică, unele afectiuni ale pielii, problemele de concentrare, pot fi datorate alergiilor alimentare cu efect întârziat.

Întrebări frecvente:

Cum mă poate ajuta testul Imupro?

Testul Imupro identifică alergiile alimentare de tip III (IgG) care pot fi cauza unor afecțiuni gastro-intestinale precum boala Crohn, sindromul colonului iritabil, balonare, constipație, diaree, dureri cronice precum migrenele sau durerile articulare, greutate excesivă sau afecțiuni ale pielii, cum sunt dermatita atopică, eczemele sau psoriazisul.

ImuPro este un test de dozare cantitativă a anticorpilor IgG, efectuat după metoda standard ELISA, într-un laborator german de diagnosticare in vitro, într-un mod foarte specializat și profesionist. Laboratorul analizează proba de sânge a pacientului și determină prezența anticorpilor specifici IgG pentru o gamă foarte largă de alimente. Anticorpii sunt detectați datorită abilității lor de a se lega specific de proteinele conținute în 270 de alimente testate. Pe baza titrului de anticorpi, alimentele sunt grupate în trei categorii: „normal“, „ridicat“ și „foarte ridicat“.

Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat ca interpretarea rezultatelor să fie făcută de un medic care are cunoștințele și experiența necesare de a le pune în contextul unui tablou clinic complet.

După identificarea alimentelor “problemă” urmează implementarea unei strategii nutriționale personalizate, care cuprinde 3 ETAPE și care se recomandă să fie făcută tot sub supravegherea unui medic.

În cazul în care simptomele dvs. nu se ameliorează până la sfârșitul etapei de eliminare, ar trebui să urmați alți pași în diagnosticare. Asta pentru că peste alergiile alimentare suplimentare se pot suprapune o afecțiune digestivă fără componentă auto-imună sau o slabă utilizare a nutrienților, care se poate datora unor cauze diverse, printre care se numără metabolizarea precară a carbohidraților (ex. lactoză, fructoză) datorată unui deficit enzimatic sau a unei activități inadecvate a pancreasului ce ar rezulta într-o secreție insuficientă de enzime digestive. În plus, o micoză, o parazitoză intestinală sau o floră intestinală deficitară pot juca de asemenea un rol.

Când e recomandat să fac testul Imupro?

Testul Imupro se face, de obicei, la recomandarea unui medic specialist (pediatru, alergolog, internist, dermatolog, nutriționist) care poate face o evaluare a stării dumnevoastră de sănătate și decide  investigațiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic și a unui tratament. De asemenea, medicul specialist este și cel care interpretează rezultatele testului Imupro în context clinic și vă ajută să implementați strategia nutrițională pe baza recomandărilor făcute de specialiștii care au dezvoltat conceptul Imupro.

Bineînțeles că testul Imupro poate fi și un demers personal, mai ales dacă ați eliminat toate sau aproape toate investigațiile pentru identificarea cauzelor unei afecțiunii cu care vă confruntați.

Studiile și experiența de peste 15 ani au arătat că alergiile alimentare întârziate pot fi cauza unor afecțiuni gastro-intestinale precum boala Crohn, sindromul colonului iritabil, balonare, constipație, diaree, dureri cronice precum migrenele sau durerile articulare, greutate excesivă sau afecțiuni ale pielii, cum sunt dermatita atopică, eczemele sau psoriazisul.

Tocmai de aceea, identificarea alimentelor “problemă” și implementarea unei diete în conformitate cu rezultatele testului Imupro poate duce la dispariția sau ameliorarea simptomelor supărătoare.

Care sunt variantele de testare?

Conceptul Imupro vă oferă 5 variante de testare, cea mai simplă analizând reacția la 22 de alimente, iar cea mai complexă la 270 de alimente.

Imupro Screen  22 de alimente. Rezultatele analizelor nu vin însoțite de recomăndări nutriționale personalizate.

Imupro Screen+  44 de alimente. Rezultatele analizelor nu vin însoțite de recomăndări nutriționale personalizate.

Imupro Basic – 90 de alimente. Rezultatele analizelor vin însoțite de recomăndări nutriționale personalizate.

Imupro Basic+  180 de alimente. Rezultatele analizelor vin însoțite de recomăndări nutriționale personalizate și carte de rețete.

Imupro Complete  270 de alimente. Rezultatele analizelor vin însoțite de recomăndări nutriționale personalizate și carte de rețete.

Call Now Button